onsdag 16 april 2008

Windows på Macen. Förlåt Steve.

Sådär, nu har jag börjat bekanta mig lite med min kära MacBook Pro. Såg till att installera webbläsaren Flock, som inte fungerade på gamla burken, och den fungerar utmärkt. Det känns skönt, behagligt och alldeles, alldeles underbart.

Upptäckte en annan smått pornografisk detalj på höljet. Bärbara macar har som normalt en liten lampa vid datorns ytterkant, som pulserar när den är ihopfälld och fortfarande påslagen. På MacBook Pro:n har denna finess raffinerats ytterligare. På själva knappen, som släpper låsningen så att skärmen kan vikas upp, finns ett litet hål. Ljuset pulserar ur detta. Det kan låta banalt, men i mina ögon är det ytterligare ett bevis på Apples extremt goda smak.

Bröt ett tabu också och installerade Windows XP via Bootcamp (nytt för Leopard). Tog en jävla tid och offrade 28 GB till partionen. Har man en monsterdator så vill man ju gärna gejma lite. Köpte två spel och en handkontroll (en Microsoft 360-dosa för den som undrar) och jag är sjukt nöjd. Ett av spelen var Colin McRae DiRT, det senaste i rallyserien, som är inåt helvetes snyggt. Det var i princip som att spela på Xbox 360 (nästan, men inte riktigt). Ett konsolköp känns i nuläget mycket avlägset.

Det har egentligen bara uppkommit ett orosmoment. Vid Windows-installationen blev datorn, utan att överdriva, så het att man skulle kunna ha stekt ägg på baksidan. Fläktarna gick aldrig igång och hårddisken började ge ifrån sig ljud, ett rasslande som fick magen att knyta sig. Nu har den dock blivit lugnare, men jag är fortfarande orolig. Ska man kanske kontakta säljaren och höra efter?

Inom de närmaste dagarna planerar jag att installera Adobes CS3-paket och Office 2008. Det ska bli trevligt att se hur mycket bättre användarupplevelsen blir, i jämförelse med de gamla sunkversionerna jag hade på min sjukt sega iBook G4.

Hehe, den som faktiskt orkade läsa hela texten kan ju lämna en kommentar, bara så jag vet hur usel statistiken blir. Sayonara!

Inga kommentarer: