onsdag 16 april 2008

En ny burk

Ooooohhh... Mmmmm...

Jepp, då har man köpt sig en ny dator. Fyra år sedan sist och den gamla iBooken började kännas ganska sliten. Valet föll på en MacBook Pro, den senaste modellen som släpptes i början av förra av månaden.

Det har hittills varit en smakfull upplevelse. Att öppna en Apple-låda med en ny Mac ger ett osvikligt intryck av exklusivitet. I synnerhet den lilla pappbox inuti paketet med bläcksvart yta och texten "Designed by Apple in California" i kritvit Helvetica. I den ligger en manual i vitt med texten "Allt om Mac" i ljusgrått, varpå en bunt installationsskivor med budskapet "Everything else". Enkelt, stilrent och med en gnutta humor. Det är svårt att inte vara lyrisk.

Så är det med Apples produkter. Alltid möts man av små överraskningar, detaljer som fram tills denna dag varit okända, men efter två minuter blir självklarheter. Som elsladden. Från att ha tryckts fast, som med de flesta datorer, sugs den nu istället in i uttaget med hjälp av magnetism. En sån liten detalj, något få ens skulle reflektera över. Jag undrar hur länge Steve Jobs befann sig i Zen innan han fick denna uppenbarelse.

Leopard är givitvs underbart, i synnerhet för en kille som helt missade Tiger-revolutionen med widgets och dylikt. Den nya musplattan är grym, har särskilda funktioner för både en, två och tre fingrar, och är kanske något onödig, men skänker en lekfull glädje. En annan cool detalj är att macen anpassas efter ljuset i rummet. Släcks lampan börjar tangentbordet att lysa och skärmljuset mattas av.

Att beskriva mjukvaran tar för lång tid. Men det är bra grejer, tro mig. Haha, som om ni inte redan visste det. Här är i alla fall specifikationerna för dem som är intresserade:

MacBook Pro 2.4 GHz
15,3" Wide-Screen
4 GB RAM
200 GB Hårddisk
256 MB GeForce 8600M GT
DVD-Brännare

Sen är det väl inbyggt trådlöst nätverkskort, blåtand och en massa andra självklarheter. Missminner jag mig inte finns stöd för HDMI också. Good stuff för nån med en CRT-teve (dvs, en gammal fyrkantig bildrörsteve).

Nu ska jag lägga mig och drömma erotiska drömmar om Steve Jobs, iklädd runda John Lennon-glasögon, svart turtleneck, enkla jeans och ett orakat sociopatiskt leende.

Inga kommentarer: