fredag 2 januari 2009

Buckle your seatbelt, Storch, 'cause Mjölby is going bye-bye

http://img443.imageshack.us/img443/3063/snapshot20080612052927kh1.jpg

2008 var sannerligen ett tv-år fyllt av dansband och bönder, och 2009 tycks inte bli mindre svennebanan när de stora tv-kanalerna planerar nästa storsatsningar. Redan förra året mjukstartade TV3 med den norska realityn "Charterfeber", där barnfamiljer, partysugna 20-åringar och alkoholiserade 40-åringar ägnar sig åt tveksamma semesternöjen. Själva konceptet bygger på den brittiska white trash-reailtyn "Uncensored".

I år kommer i alla fall Kanal5, som redan hunnit sända förra årets snackis "Färjan", att visa "Charterresan", som ska dokumentera livet på ett av Vings anläggningar i Gran Canaria. TV4 reser i sin tur hela vägen till Thailand i kommande storsatsningen "Semestersvenskar", som ska porträttera livet för åtta reseledare i åldrarna 22-34. Programmet utlovar "äventyr, väntade och oväntade möten, fest och flirt", med andra ord de sedvanliga grisigheterna som så väl inspirerar till chockrubriker på kvällstidningarna löpsedlar.

Kalla mig tråkig och konservativ, men jag börjar sakna de oskuldsfulla "Sällskapsresan"-filmerna, med paret Storch (Storken!!) från Mjölby, och alla andra harmlösa charterturister från ett årtionde när lakritsshots och sex i hotellpoolen inte tillhörde vardagen.

Inga kommentarer: